Кількість
|
Вартість
|
||
|
Bruno Paillard – це незалежний шампанський будинок, розташований у Реймсі. Маєток був заснований у 1981 році Брюно Пайаром, уродженцем Реймса з роду брокерів та виноградарів. У 1983 році Брюно Пайар був першим будинком у Шампані, в якому на кожній пляшці шампанського було виставлено дату дегоржажу. Брюно придбав перший виноградник маєтку у 1994 році, ділянку загальною площею 3 гектари у Кот-де-Блан. А сьогодні йому вже належать 32 гектари, 12 з яких перебувають у комунах категорії Grand Cru (Oger, Le Mesnil, Bouzy та Verzenay). Половину винограду для виробництва своїх вин він продовжує купувати у тих самих незалежних виробників, з якими почав працювати ще на початку 1980-х років. Загальний обсяг виробництва – 450 тисяч пляшок на рік. Брюно Пайяр прихильник «розумного» землеробства. Завдяки щорічному біохімічному аналізу підґрунтя, використовуються спеціальні (адаптовані) органічні добрива для кожного парцелла з тією метою, щоб потроху з року в рік довести кожну ділянку виноградників до природного балансу. Необхідно також наголосити на ролі, яку сам Брюно Пайяр грає в житті всього винного регіону Шампань. У 2001 році його обрали керівником напряму «захисту апелласьону і бренду “Champagne” у C.I.V.C (Comité Interprofessionnel des Vins de Champagne) – організації, що виникла в 1941 році і займається, в першу чергу, регулюванням взаємин між виробниками винограду та великими шампанами. також просуванням шампанських вин у світі
Первинна ферментація кожного парцелла відбувається у окремих (відкритих) ємностях. Малоклатична ферментація починається природним шляхом, одразу після алкогольної. Наступний крок – асамбляж. У бленді невінтажних кюве присутній від 20% до 50% резервного вина. Резервні вина самі являють собою асамбляж попередніх років, аж до 1985 року. Витримка на осаді триває значно довше, ніж цього вимагає регламент апелласьону. Витримка 36 місяців на осаді + 5 місяців після дегоржажу