Кількість
|
Вартість
|
||
|
Winiveria Kindzmarauli — червоне напівсолодке вино, традиційно виготовляється з грузинського винограду сорту Сапераві. Виноград вирощується в Кахетії, у мікрозоні Мукузані, на ділянці в 400 гектарів на південний захід від міста Кварелі. Виготовлення вина відбувається за імеретинською технологією, за якою виноград, відокремлений від гілочок, проходить мацерацію на меззі. Ферментація триває 1.5-2 місяці, тобто вдвічі менше ніж у разі застосування кахетинської технології. Після цього вино витримується 2 роки в глиняних глечиках "квеврі". Основними в м'якому смаку та приємному ароматі вина Kindzmarauli є відтінки червоних ягід і фруктів, що залишаються й у витонченому післясмаку.
Винарня Winiveria, відкрита у 2005 році, входить до складу великого комплексу "Шато Мері", розташованого недалеко від Телаві, у селі Вардісубані, за годину їзди з Тбілісі. Шато було побудовано у 2011 році Георгієм Пірадашвілі за власним проектом. У комплекс, крім виноробні та льохів, входять готель, ресторан, бар, конференц-зал, стайня. Вина компанії Winiveria виробляються за двома технологіями: за європейською (на італійському обладнанні) і старовинною кахетинською (з використанням заритих у землю глечиків "квеврі"). Виноград для виготовлення вин збирають у спеціально підібраних виноградниках, вік лоз на яких становить не менше ніж 25 років.