Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вино Brancaia IL Blu – це італійське червоне сухе вино класифікації DOC. Воно виготовлене переважно з сорту винограду Мерло (70%) з додаванням Санджовезе (25%) та Каберне Совіньйон (5%). Виноградники близько 24 га знаходяться на 240-400 м вище за рівень моря. Кам'янистий ґрунт із домішками глини та вапняку надає вину певної мінеральності. Урожай знімають із другої половини вересня ручним способом. Процеси ферментації та мацерації відбуваються у сталевих ємностях з терморегуляцією. Витримка проводиться у дубових бочках близько 20 місяців. Після розливу витримують ще 12 місяців у пляшках.
Вино має насичене рубіново-червоне забарвлення. У букеті чути нотки засушених ягід вишні, ожини, цитрусу з відтінками заліза. Йому притаманний смак сушених темних ягід в обрамленні землі та танінів. Цей чудовий алкоголь добре гармонує зі смаженим або приготованим на вогні червоним м'ясом, рагу, зрілими сирами, качею та овочевими закусками. Рекомендована температура сервірування становить +17…+18 °C.
Цей шляхетний напій випускає італійська виноробня Brancaia. Вона складається з 2-х маєтків - Бранкая та Поппі. З 1981 р. виноробною володіє швейцарська пара Брігітта і Бруно Відмер. З 1998 року підприємство очолює їхню дочку Барбару зі своїм чоловіком. Компанія отримує важливі консультації від відомого винороба доктора Карло Ферріні. На даний момент Brancaia випускає 4 типи вина: ChiantiClassico, IlBlu, Ilatraia та Tre.