Відкриваю таємницю виноробного мистецтва  яка пов’язана з барріками.  Ці особливі винні бочки об'ємом 225 літрів  відіграють невід'ємну роль у процесі витримки вина. Ви можете бути здивовані, але обраний розмір барріка відіграє значну роль у формуванні унікальних характеристик вина.

Кожен баррік зроблений з деревини, яка має своє походження, свій терруар, свою унікальну історію,  а відтак наповнює деревину особливими  властивостями  відтінків. Саме ці унікальні відтінки передаються вину під час витримки, додаючи йому ванільні нотки, аромати тютюнового листя та інші смакові відтінки, які роблять напій неповторним.

Для створення справжнього шедевру важливо не лише якість самого вина, але й матеріал, з якого створена діжка. Правильно обраний баррік робить вино більш збалансованим та гармонійним, визначає смакові якості, ароматичні профілі, структуру та елегантність напою.

Вибір правильної діжки допомагає винахідливим виноробам досягти найкращих результатів.

Також важливо відзначити, що не всі сорти винограду розкриваються краще після витримки. Деякі вина мають потужний смак та комплексний букет навіть у своїй молодості.

Тож аби краще зрозуміти складові смаку вина, запрошую вас в бутік вишуканих напоїв WineTour!