Дегустація автентичних українських напоїв, рецептура який була відновленою від часів Київської Русі.

Ми пізнавали душу питних медів, які шумери називали СІКЕРОЮ.

В програмі дегустації були представлені:

  • ПЕТ-НАТ МЕДОВИЙ БРОВАРСЬКИЙ – натуральний напій природного бродіння липового меду та соку прямого віджиму яблук, ожини, червоної та чорної смородини, без додавання спирту та цукру, зі стриманим перляжем. Має яскраву, фруктово-ягідну спрямованість та хрумку кислинку. Напій сухий. Немістить барвників та харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту та цукру. Алк.: 7.5%
  • ПЕТ-НАТ МЕДОВИЙ КАНІВСЬКИЙ – натуральний напій природного бродіння липового меду з Канівських гір без додавання спирту та цукру зі стриманим перляжем. У смаку інтенсивний аромат квітучої липи, нотки бджолиного воску та освіжаюча кислинка. Напій сухий. Не містить барвників та харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту та цукру Алк.: 7.5%
  • СІКЕРА МЕДОВА РУБІНОВА – це алкогольний натуральний напій, виготовлений з меду та соків вишні, чорноплідної горобини, яблук. Ягідно-фруктовий характер дає глибокий рубіновий колір та південну щедрість у смаку. Медові ноти збалансовані та не дають надмірної насолоди. Напій має затяжний післясмак і добре збалансовану кислотність. Напій напівсолодкий Не містить барвників та харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту та цукру. Алк.: 14%
  • СІКЕРА МЕДОВА ВИТРИМАНА – це алкогольний напій з унікальним ароматом, виготовлений з липового меду. Липовий мед – найцінніше джерело вітамінів, макро і мікроелементів. Внаслідок цього, СІКЕРА МЕДОВА ВИТРИМАНА дуже виразний колоритний напій. Смак має інтенсивний аромат квітучої липи, нотки бджолиного воску і, в фіналі, довгий післясмак з оксамитовою гіркуватістю і легкою солодкістю. Колір липового меду і визначає колір напою. Коли в бокалі СІКЕРА МЕДОВА ВИТРИМАНА, то смаки і запахи сонячного липня охоплюють, даруючи найкращі миті літа. Напій напівсухий, витриманий в дубових бочках. Не містить барвників і харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту і цукру. Алк.: 14,5%
  • СІКЕРА МЕДОВА ЧЕРВОНА це алкогольний напій, вироблений на основі меду, соків вишні, чорноплідної горобини і яблук. Напій глибокого бордового кольору. Комбінація темних і яскравих ягід дає напою терпкість. Смак насичений, свіжий, живий. СІКЕРА МЕДОВА ЧЕРВОНА тримає відмінний баланс кислотності. Аромат б’є фруктово-ягідними і квітковими нотами. Напій сухий. Не містить барвників і харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту і цукру. Алк.: 14%
  • СІКЕРА МЕДОВА ОСОБЛИВА – ароматний алкогольний напій на основі липового меду і соку аґрусу. Це надає напою яскравого сонячного кольору із зеленими відблисками і цікавий, багатий, ні з чим незрівняний інтенсивний аромат. Збалансований напій, з приємною кислотністю і тривалим післясмаком. Напій напівсухий. Не містить барвників і харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту і цукру. Алк.: 13 %
  • СІКЕРА МЕДОВА ЗОЛОТА – натуральний, дуже виразний та колоритний напій природного бродіння липового меду без додавання спирту та цукру. У смаку інтенсивний аромат квітучої липи, нотки бджолиного воску та ніжно-солодкий смак. Має колір липового меду та золотого сонця. Напій напівсолодкий. Не містить барвників та харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту та цукру. Алк.: 12%
  • СІКЕРА МЕДОВА РОЖЕВА – це складний, багатий за змістом алкогольний напій, виготовлений з меду і соків червоної та чорної смородини, ожини та яблук. Напій насиченого рожевого кольору. Пронизливий аромат стиглих темних ягід, приправлений яблучним компонентом, створюють характерну південну щедрість в смаку і ароматі. Медові смакові ноти збалансовані і не дають надмірної солодкості. Напій напівсухий. Виготовлено без додавання спирту і цукру. Алк.: 13,3%
  • Pet-Сat – слабоалкогольний натуральний напій природного бродіння липового меду з Канівських гір в 8 градусів. Напий без додавання спирту та цукру зі стриманим перляжем та хрусткою кислотністю.  У смаку інтенсивний аромат квітучої липи та нотки бджолиного воску.Pet-Сat створена за допомогою пре-шампанського методу «ансестраль», який виник задовго до винаходу вторинної ферментації, яку використовують для створення шампанського - років п'ятсот тому.  Pet-Сat цінується  за натуральний метод виробництва, низький градус і неймовірну здатність ідеально поєднуватися в будь-якій гастрономічній ситуації. Ароматне та гранично сухе ігристе без додавання цукру.Напій сухий. Не містить барвників та харчових добавок. Виготовлено без додавання спирту та цукру. Алк.: 8%
  • Pet-Сat Rose– слабоалкогольний напій природного бродіння липового меду та соку прямого віджиму яблук, ожини, червоної та чорної смородини в 8 градусів. Без додавання спирту та цукру, зі стриманим перляжем і хрусткою кислотністю. Ця версія продовжує яскраву фруктово-ягідну спрямованість СІКЕРИ. Післясмак залишає відтінки червоних ягід і зелених яблук.          Напій сухий. Не містить барвників та харчових добавок. Алк.: 8%

Як це було?

Гості почули багато особистих історій та легенд про давні часи що пов’язують нас із питними медами – СІКЕРОЮ. Проводив дегустацію особисто медовар, пасічник та засновник бренду Медовий Спас, Липко Сергій Іванович, якому вдалося відновити колишні рецептури та створити новий сучасний профайл  напоїв.

         

Серед присутніх було розіграно екскурсію на 2 особи на медоварню «Медовий Спас» де відбудеться знайомство з етапами виробництва медових напоїв. На цій екскурсії буде можливість продегустувати медове вино СІКЕРА з продукцією локальних виробників равликової ферми «Jiffy Farm» і сирної майстерні «Pastorelle»

 

Місце проведення: етноресторан «Корчма»

Організатор події: бутік вишуканих напоїв WineTour

08 червня 2023