Безалкогольне вино, народжене бажанням та працею винороба, вишуканий та якісний продукт, що не є виноградним соком, як це може здатися тим, хто ще не коштував цей напій.

Аби отримати таке вино, після традиційної процедури виготовлення, його позбавляють міцності спеціальні машини для холодної дистиляції за 40-50 градусів, і це певною мірою розкіш яку можуть дозволити собі не всі виробники. Безалкогольне вино загалом – завдання із зірочкою для винороба. Це самостійний напій, ще один крок у розвитку виноробства.

Безалкогольне вино зберігає усі корисні речовини традиційного напою. У ньому знаходяться ті самі антиоксиданти, а поліфеноли захищають організм від атеросклерозу, захищають клітини від передчасного старіння, знижують рівень холестерину. Крім того, сухе безалкогольне вино практично не містить цукру, тому його, без сумніву, можна вживати людям, які страждають на цукровий діабет. Завдяки вмісту мікроелементів: магнію, калію, міді, кальцію, заліза, а також вітамінів та мінеральних кислот безалкогольне вино стає найкориснішим напоєм, що благотворно впливає на організм в цілому.

Для жінок може виявитися важливим, що келих безалкогольного вина містить вдвічі менше калорій порівняно зі звичайним.

Таке вино рекомендовано при хворобах, пов'язаних зі зниженою секрецією шлункового соку, оскільки винна і яблучна кислоти, що міститься в напої, допомагають легше перетравлювати важку їжу.

Вживання вина без вмісту алкоголю не протипоказане при проблемах серця, печінки та нирок. Мало того, воно приносить користь кровоносним судинам (переважно червоне), знижує кров'яний тиск і, за рахунок дії поліфенолів, значно скорочує ризик серцево-судинних захворювань та розвитку інсультів (до 20%).

Тож, якщо Ви цінуєте власне здоров’я однак не бажаєте йти на компроміс зі смаком та насолодою вживання вин в компанії друзів, на святах, при ділових зустрічах, світських раутах і навіть за кермом – безалкогольні вина саме для Вас!